Behandelingen en consulten

Spoedeisende en professionele hulp van onze dierenartspraktijk te Warnsveld - Zutphen

Bij Dierenarts R.G. Joling kunt u terecht voor spoedeisende gevallen en vaccinaties. Bij minder urgente klachten kunnen u en uw (huis)dier ons spreekuur bezoeken.

Er zijn twee soorten dierenartsen: de eerstelijnsdierenarts (te vergelijken met een huisarts) en de tweedelijnsdierenarts (te vergelijken met de ziekenhuisspecialist). Als wij als eerstelijnsartsen er niet meer uitkomen, dan sturen we de patiënt door naar de tweedelijnscollega. De laatste tien jaar is er een derde soort dierenarts bijgekomen en dat is de eerstelijnsdierenarts die meent dat hij/zij ook tweedelijns kan werken zonder ervoor opgeleid te zijn. Dit zijn de dierenartsen die commercieel denken – en mensen die werken in de dienstverlenende sector en commercieel denken moet je in de gaten houden.

 

De verleiding is groot om ter verhoging van de omzet overbodige handelingen te verrichten en uw emoties te misbruiken, b.v. om terminale dieren zinloze behandelingen te laten ondergaan om het dier uiteindelijk toch te euthanaseren. Dit is misbruik maken van uw verdriet en het dier laat men hierdoor zinloos langer lijden.

Contact met DAP Het Poppinck

Spoedeisende hulp

Onze spoedeisende hulp van de dierenarts in Warnsveld reageert direct en professioneel. Uw huisdier kan immers zomaar ziek worden of een ongeluk krijgen. Dit is natuurlijk voor velen van ons een niet voor te stellen scenario, maar helaas wel een reële. Gelukkig kunt u bij een dergelijke situatie direct bij ons terecht. Wij staan u bij met daad en raad en zullen alles in het werk stellen om ervoor te zorgen dat u weer met een gezond of herstellend huisdier naar huis kunt.

Vaccinaties

Vaccinaties zijn uit oogpunt van preventie van een aantal besmettelijke ziekten onmisbaar. Er zijn nu eenmaal besmettelijke ziekten die niet of nauwelijks te behandelen zijn. Het is daarom verstandig dieren tegen dit soort ziekten te beschermen middels een regelmatige vaccinatie. Pups en kittens krijgen een serie basisvaccinaties om een goede weerstand te kunnen opbouwen. Daarna hebben ook volwassen dieren regelmatig een herhalingsvaccinatie nodig om voldoende weerstand vast te houden.

Spreekuren

Niet alles is een noodgeval. Voor alle overige zaken met betrekking tot de gezondheid van uw huisdier kunt u tijdens onze normale spreekuurtijden altijd langskomen. Of maak een afspraak. Uw dier en u zullen professioneel, doch vriendelijk, worden geholpen.

 

Spreekuren:
maandag t/m vrijdag van 13.00 uur tot 14.00 uur
maandag, dinsdag en donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur

Spoedeisende hulp

Uw huisdier kan plotseling ziek worden of een ongeluk krijgen. Met onze spoedservice wordt uw dier direct geholpen. Bel

0575-52 11 90.