Wat is nieuw?

DAP Het Poppinck houdt u op de hoogte

Steeds meer mensen shoppen bij dierenartsen en ze hebben gelijk ook. Hierdoor kom je te weten dat er grote verschillen kunnen zijn in de vergoedingen die dierenartsen vragen voor dezelfde handeling.

 

Eén van de redenen is dat de ene praktijk meer personeel heeft dan de ander, wat wordt verhaald op de consument, of dat de ene praktijk meer heeft geïnvesteerd in apparatuur dan een andere praktijk, en er zijn praktijken die dol zijn op veel bling-bling.

 

In de praktijk blijkt dat de kwaliteit van de dierenarts hier niet afhankelijk van hoeft te zijn, want uiteindelijk zijn wij allemaal eerstelijnsartsen met een beperkte basiskennis van al deze apparatuur.

Er zijn dierenartsen die een specialisatie hebben gevolgd om deze apparatuur goed te kunnen bedienen. Onze praktijk maakt veel gebruik van deze specialisten, want het was de beroemde prof. Wagenaar die antwoordde op de vraag wat een goede dierenarts was: ‘dat is een dierenarts die zijn beperkingen kent.’

 

De prijzen in onze praktijken staan niet vast, hoewel er een lijst van adviesprijzen bestaat, maar daar hoeft men zich niet aan te houden.

 

De bedragen in onze praktijk zijn altijd inclusief alles, dus als u uw huisdier komt halen na b.v. een operatie dan zal het bedrag dat is afgesproken niet overschreden worden, tenzij er complicaties voorkomen, maar dan wordt u daarvan op de hoogte gebracht.

 

Nu is gebleken dat er dierenartsen zijn die voor een handeling minder vragen dan wij en dan laat u uw huisdier door die dierenarts behandelen, en gelijk heeft u.

 

Maar er zit een addertje onder het gras, want als u uw huisdier komt ophalen moet u ineens veel meer betalen dan men u heeft verteld, want er komen bijkomende kosten bij.

 

Het bedrag dat u heeft gehoord betreft alleen de handeling (b.v. een operatie) op zich, maar wat er omheen nog berekend wordt heeft men u niet verteld.

 

Als u uw hond aanbiedt ter sterilisatie, dan zullen er dierenartsen zijn die b.v. een echo of een bloedonderzoek gaan doen, wat in dit geval zinloos is en u alleen maar op kosten jaagt.

 

Tevens wordt extra berekend: de btw, verdoving, geneesmiddelen, 1 opnamedag, kosten assistente enz.

 

Daarom is rondvragen altijd goed, maar vraag dan expliciet of het bedrag dat men u noemt ook het bedrag is dat u moet afrekenen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

 

U vindt het heel gewoon dat u naar bedragen informeert als u een tv, een wasmachine of een auto koopt, dus waarom niet naar een dierenarts, want de moderne dierenarts is vaak meer een manager dan een arts die moet concurreren met collega's en zijn personeel moet betalen en de investering moet aflossen.

 

Dat wordt dan met u afgerekend, dus als u het niet vertrouwt, bel gerust een andere dierenarts.

 

Het kan u veel geld schelen en nogmaals, de kwaliteit van de dierenarts zit hem niet alleen in prijs.

Naar de dierenarts