Wat is nieuw?

Dierenarts R.G. Joling houdt u op de hoogte

Typ hier je tekst

Steeds meer mensen shoppen bij dierenartsen en ze hebben gelijk ook.

Hierdoor kom je te weten dat er grote verschillen kunnen zijn die dierenartsen vragen voor dezelfde handeling.

Eén van de redenen is dat de ene praktijk meer personeel heeft dan de ander en dat wordt verhaald op de consument, of dat de ene praktijk meer heeft geïnvesteerd in apparatuur dan een andere praktijk en er zijn praktijken die dol zijn op veel bling-bling.

In de praktijk blijkt dat  de kwaliteit van de dierenarts hier niet afhankelijk hoeft te zijn, want uiteindelijk zijn wij allemaal eerste lijn artsen met een beperkte basiskennis van al deze apparatuur.

Er zijn dierenartsen die een specialisatie hebben gevolgd om deze apparatuur goed te kunnen bedienen en te beoordelen van hetgeen te zien is.     Onze praktijk  maakt veel gebruik van deze specialisten, want het was de beroemde Prof. Wagenaar die antwoordde op de vraag wat een goede dierenarts was: DAT IS EEN DIERENARTS DIE ZIJN BEPERKINGEN KENT.

De prijzen in onze praktijken staan niet vast, hoewel er een lijst van adviesprijzen bestaat, maar daar hoeft men zich niet aan te houden.

De bedragen in onze praktijk zijn altijd inclusief alles, dus als u uw huisdier komt halen na b.v.  een operatie dan zal het bedrag dat is afgespoken niet overschreden worden, tenzij er complicaties voorkomen, maar dan wordt u daarvan op de hoogte gebracht.

Nu is gebleken dat er dierenartsen zijn die voor een handeling minder vragen dan wij en dan laat u uw huisdier door die dierenarts behandelen en gelijk heeft u.

Maar er zit een addertje onder het gras, want als u uw huisdier komt ophalen moet u ineens veel meer betalen dan men u heeft verteld, want er komen bijkomende kosten bij.

Het bedrag dat u heeft gehoord betreft alleen de handeling (b.v. een operatie) op zich, maar wat er omheen nog berekend wordt heeft men u niet verteld.

Als u uw hond aanbiedt ter sterilisatie, dan zullen er dierenartsen zijn die b.v. een echo of een bloedonderzoek gaan doen, wat in dit geval zinloos en u alleen maar op kosten jaagt.

Tevens wordt extra berekend:  de btw, verdoving, geneesmiddelen, 1 opnamedag, kosten assistente enz.

Daarom is rondvragen altijd goed, maar vraag dan expleciet of het bedrag dat men u noemt ook het bedrag is dat u moet afrekenen  zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

U vind het heel gewoon dat u naar bedragen informeert als u een tv, of een wasmachine, of een auto koopt, dus waarom niet naar een dierenarts, want de moderne dierenarts is vaak meer een manager dan een arts die moet concurreren met collega's en zijn personeel moet betalen en de investering moet aflossen.

Dat wordt dan met u afgerekend, dus als u het niet vertrouwd, bel gerust een andere dierenarts.

Het kan u veel geld schelen en nogmaals, de kwaliteit van de dierenarts zit hem niet alleen in prijs.